top of page

Vragen over inmenging gemeente


In februari 2021 kondigden wij aan dat een groep masterstudenten van de WUR een onderzoek deed naar de gevolgen van pesticiden op de bodem. Behalve bodemonderzoek keken de studenten ook naar de maatschappelijke impact van de sierteelt. Een van de methoden die de studenten in hun onderzoek hanteerden was – naast het houden van gerichte gesprekken met betrokkenen – het uitzetten van een enquête onder producenten en bewoners. De enquête werd via verschillende kanalen verspreid, waaronder publicatie op de website van Meten=Weten. De enquête was neutraal van opzet en inhoud.

Al heel gauw werd de enquête gestopt. Oorzaak: de gemeente Westerveld heeft de WUR gebeld met het verzoek de enquête van de website te halen daar deze de polarisatie onder de inwoners zou verhevigen.

Het is bizar dat de gemeente meent te moeten interveniëren in een wetenschappelijk onderzoek. Wij zoeken dit uiteraard verder uit. Progressief Westerveld heeft schriftelijke vragen aan de gemeente gesteld. Lees hier de vragen van Progressief Westerveld

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page