top of page

Franse cameraploeg filmt in Westerveld


Margriet Mantingh gefilmd voor Franse documentaire over landbouwgif in sierteelt.

Westerveld kreeg donderdagochtend (4 november 2021) bezoek van een Franse cameraploeg van de TV zender France 5. De zender maakt een documentaire voor het programma Sur le Front (Aan het front) van de populaire presentator Hugo Clément. In dit programma maakt de kijker kennis met vrouwen en mannen die vechten om de planeet te verdedigen en die hun leven wijden aan het beschermen van ecosystemen. Iedere uitzending wordt een ‘strijder’ voor de planeet gevolgd. Dit keer was het de Drentse Margriet Mantingh, oprichter van PAN-Nederland (onderdeel van het wereldwijde Pesticide Action Network). Margriet Mantingh doet veel onderzoek naar pesticiden in Nederland en Europa en is nauw betrokken bij Meten=Weten.

De documentaire met Margriet Mantingh gaat vooral over de enorme hoeveelheid landbouwgif die in de sierteelt gebruikt wordt. Na eerst opnames te hebben gemaakt op rozenkwekerijen in Ethiopië, werd woensdag gefilmd in Aalsmeer. Donderdag werd Mantingh gefilmd, terwijl ze grondmonsters nam nabij een school in Diever, die vlakbij een pioenrozenakker en een perceel lelies ligt. Ook werden interviews gehouden met bezorgde buurtbewoners die maatregelen willen om gezondheidsschade van omwonenden en vooral van de kinderen te voorkomen!

De documentaire wordt vlak voor Valentijnsdag, de dag dat geliefden elkaar bloemen geven, op primetime uitgezonden in Frankrijk.

242 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page