top of page

Burgers monddood bij laatste kans inspraak gemeente

Bijgewerkt op: 24 feb. 2022

Veel burgers in Westerveld zijn bezorgd en boos over het gif in de vele bestrijdingsmiddelen die soms 2 maal per week vlak bij hun woning gespoten wordt voor de lelieteelt en overige bollenteelt.


De belangstelling van burgers bij de bespreking van het bestemmingsplan op 19 november was zo groot dat belangstellenden de vergadering in de hal moesten volgen.

Inmiddels is het volgende aangetoond:

"..in luiers van baby's. Het probleem blijkt breder te spelen. Het spuiten met landbouwgif op de Nederlandse bollenvelden stelt veel meer omwonenden veel langer bloot aan veel hogere concentraties van die pesticiden, dan tot nu toe bekend. Het gif wordt ook teruggevonden in de luiers van baby's die op 250 meter afstand van de bollenvelden wonen." bron citaat: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2274...

Over deze zorgen wilden 15 insprekers de gemeenteraad informeren. Maar enkele uren voor de vergadering van de commissievergadering kregen ze mededeling dat de spreektijd verkort was van 5 naar 3 minuten.

Datum vergadering: 19 november 2019 gemeente Westerveld, Drenthe. Dit was de laatste kans voor inspraak op het bestemmingsplan.

Hierna kan alleen de rechter het giftige plan nog tegenhouden.

1.000 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page